Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2007 19:48 - Като за начало или как да бъдем скапани родители
Автор: moriseiki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1926 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2007 03:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Привет!

Днес попаднах на една статия в немския "Шпигел", от която направо ми с изправи косата. Не вярвах, не нещо подобно би се случило в такава държава. На кратко за тези, които не са по немския:

Става дума за четири деца, които са били открити от полицията в Берлин в някакво съсипано жилище в хаос. Четирите деца на възраст между осем и дванадесет са били изоставени от своята майка (46-годишна) през лятото на 2006. Тя отишла да живее с приятеля си. Оттогава двете момчета и момичета живеели сами в апартамента, който по скоро приличал на клоака. Най-голямото дете, момче на 12 години, което до този момент се грижило за по малките си братчета и сестричета, се обърнало към службата, занимаваща се с проблемите на младежта в Берлин. Обяснило, че не може да смогне и му било много неудобно, когато хората от службата заварили апартамента в такъв вид. Навсякъде от тавана висели паяжини, паяжини покривали и мебелите, вратата на една от стаите не е можела да се отвори от насъбралия се боклук, в хладилника имало някаква развалила се органична маса, тоалетната била много мръсна, навсякъде било нахвърляно с хранителни отпадъци и мръсни дрехи, навсякъде имало мухи... В коридора полицаите намерили хляб и маргарин. Най-вероятно децата от това са се изхранвали. Майката явно идвала от време на време и им давала пет евро. В момента тя се издирва...

Та питам се, що за майка е това, да зареже собствените си деца. Що за звяр трябва да е това, да не й пука за тях, да ги вижда като някакъв отпадък, който вече не й е нужен... Верно е, че немските родители се водят по-стоги от българските, но това тук е просто криминално.

Направо нямам думи за такива "родители". Но добре, че са намерили децата, преди да е станало нещо по-лошо!

Аз като знам, как една моя съседка в България направо тичаше до близкия магазин на 50 метра от блока, понеже оставила детето си в къщи в страх да не би да му стане нещо... Като я попитах накъде така, тя бърже-бърже отговори "Айде, че съм оставила малкия горе и..."  ... и дори и не довърши изречението си, понеже родителския каунтдаун течеше...

Жалко: някои хора не се разбират с майките и бащите си, други пък направо имат страхотен късмет със своите родители.

Ами ако се числите към вторите, купете на вашите поне един букет или кутия бонбони за 1-ви май, нищо че не е ден на семейството. Все пак тези хора са се трудили и за вас. А ако сте към първата група, идеята с букета и бонбоните май хич не е зле пак: помирението винаги е добре дошло.

Желая на всички спокойно изкарване на първи май (и уикенда към него).

Чао!


Тагове:   начало,   как,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. viovioi - това в Германия? не е за вярване
27.04.2007 20:13
след ден два ще се поправят и ще публикуват, че майката е била полякиня ,а бащата сърбин, или българин.
цитирай
2. afterglower - за съжаление..
27.04.2007 21:13
Не вярвам това да е първият, още по-малко последният такъв случай. Жалко е наистина, че в двайсет и първи век ставаме свидетели на такива безскрупулни прояви от страна на.. родители. Жалко наистина. Единствените потърпевши са децата, бъдещето на света.
цитирай
3. pinkberry - viovioi
29.04.2007 20:09
и какво като е в германия? да не би там всички да са добри и мили и да е невъзможно да правят гадости? Я се осъзнай малко.На запад се раждат доста повече болни мозъци от колкото по нашите ширини.
цитирай
4. moriseiki - факт
02.05.2007 00:16
за съжаление е така, stealingbeauty. По немските телевизии (когато понагледвам, а това е рядкост) въртят все някакви реалити-глупости за многодетни семейства, на които направо не им е по силите да си възпитат децата. Тогава човек се пита, за к'во са му на този човек 11 деца, като не може да се грижи за тях???
цитирай
5. moriseiki - .
02.05.2007 00:39
чудех се откъм родителска гледна точка, не от към гледната точна на кръчмарска сметка ;-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: moriseiki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 113305
Постинги: 35
Коментари: 64
Гласове: 336
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031