Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2007 21:50 - Ла*нян ден с осцилиращи кучета
Автор: moriseiki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 842 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2007 03:08


Днес е пети, уикенд е. Тоест човек може да предприеме нещо. Или сам или със семейството/приятелите/познатите. Има разнообразие голямо. Грил, кино, парти... Че дори някои мюнхенски пречиствателни станции ви предлагат нещо "пу така": "Ден на отворената врата"

image

Аз реших да се отбия до близкия плувен басейн. Отивам при касиерката и чувам едно скърцане, като от бавно въртящ се стаен вентилатор. Започвам да се оглеждам, нищо. Казвам й: "Извинете, нещо скърца много странно..." В тоя момент скърцането спира, а изпод масата изпълзява един немски дог, огромен колкото кон. Поглежда ме тъжно и продължава да "скърца" в перфектен ритъм. Касиерката ме светна: "Ами още е малък, на 7 месеца (!!!), а господарите му влязоха да се поразхладят и затова му е мъчно". Яснооооо. След годинка-две това малко кутре ще бъде като трикрилен гардероб.
Днешният ми извод: В обществените басейни в Германия може да правите всичко, но не и да плувате, без някоя бабка да Ви се развика и да се оплаче, че й мокрите косата и й разваляте прическата и да допълни, че така не се плувало (ихх, тя пък като е един пример...), или пък хлапета да Ви молят, да не плувате толкоз силно, че пръскате масата им край басейна, на която те си ядат сандвичите. Като им кажете, че няма как да плувате без пръски (особено делфин, трябва да изглежда доста... странно без пръски...), те се опитват да контрират, че другите не ги пръскали. Еее, да, ама другите плуват ли или плават? Аз по принцип си трая, но някой път, кат" ми кипне, не се сдържам да направя някой остър коментар: "Тука е басейн, не ти е закусвалня!" или "Бйгай си нбпълни ваната у вас и си плувай колкото щеш, никой нйма да ти мокри там косата!". Фраш с безотговорни бащи, които хвърлят децата си във водата върху главата ти, и като им хвърлиш ти един поглед, те се хилят и викат "Оппааа!", пълно с лелки, които, плувайки гръб, се превръщат в потенциална заплаха за всички в дадения коридор. Да му се не види, в басейна е като в градския транспорт, като на улицата, на аутобана, като в училище: Зачитане на другите и внимание! Елементарно!

Have a nice weekend!


Тагове:   ден,   осцилиращи,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. moriseiki - да
06.05.2007 23:10
мисля другия път да съм с бански с надпис: "Спасете китовете!". Но няма начин, спортът зове, иска жертви!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: moriseiki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 113311
Постинги: 35
Коментари: 64
Гласове: 336
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031