Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2007 02:44 - Ужас! Филм на ужасите
Автор: moriseiki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7305 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2007 03:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тая вечер реших да си претна една хубавка киновечер и да гледам един филм на ужасите. И трябва да си призная, че не можах да заспя от него! То не беше кикотене в леглото, сигурно съм изглеждал като някакъв невменяем отстрани. Само дето усмирителната риза ми е липсвала... Та сега станах да попиша малко.

Та филмът, за когото става дума, е "The Retreat". Историята е банална: Група американски тийнейджъри от някакъв колеж отиват в някаква хижа някъде на майната си на север. Там, разбира се, някакъв убиец-психопат, носещ едно адски готино яке с качулка на Джак Уолфскин (гледах, ама не го намирам в онлайн каталога им, щото сега кат" е пролет, може и да имат готини промоции) ги дебне спокойничко. И още преди загорелите студентчета- frat bros да се нахвърлят на готините руси цицорани, носещи много колоритни имена като Mandy, Debbie и т.н., вече падат първите глави, крака, ръце в къщата или в градския парк гъстата непроходима горичка гора зад двора... Докато някакви момиченца ни занимават с техния high school crap, ставаме свидетели на още убийства: Ми оня с готиното яке нема да ги чака, я! Ето по този начин, една от мацките изгубва едното си око, опитвайки се да види през ключалката, дали убиеца е от другата страна на вратата... Ами да, беше от другата страна на вратата. А пък и голяма стара ключалка и дъъъълга дебела жица са а tough combination. Почти всички са убити за отрицателно време, което направо ме изненада, та си помислих: Е, к"во сега, да не би до края да пуснат анимационни филмчета да запълнят 90-те минути? Една от убавиците е, разбира се, доста мнителна и започва да организира останалите. Стига до грандиозно-умната идя да се махат оттам. Мобилните телефони нямат обхват, така, че давай пеша през градския парк гъстата непроходима горичка гора зад двора. Там пичът с готиното яке е обаче като Арни в джунглата от "Хищникът". Изведнъж мацетата се научават да владеят завидна ръкопашна бойна техника. Стигат до втора грандиозно-умна идея: понеже не могат да избягат от убиеца, може поне да го хванат. Мда, ми що не! След множество бой, хватки, наръгвания с нож в сърцето (през якето, мамца им!), прострелвания с револвер, обстрелвания с миномет и използване на електро-магнитен импулс и бесни кучета, убиецът "възкръсва" и продължава да тича след жертвите си кат" Ивет Лалова на Европейското в Мадрид през 2005. В края на краищата го пушват ако не е лъжа и everybody is happy. Е, поне тези които са останали живи, де.

Филмът е брутално... тъп! Диалозите са под всякаква критика, мисля че ги е писало 11-годишно момиченце, което току-що минава през някаква аз-не-се-харесвам-на-никого-и-много-обичам-
кончета-и-понита фаза. Клишета, та дрънкат. Кич, че здрави мивки у нас не останаха! Едно от загорелите мъжленца умира, неговото бившо гажде реве: "Их, ми сега си нямам никой, самичка останах". Их!

Режисурата и тя... Маани-маани. Нарочно погледнах в imdb да видя що за филми е правил "режисьорът" на този филм. Човекът няма опит в тая зона. Бил е електричар към филма "8 мили" с Еминем. Има още хляб да яде...

Операторско майсторство... няма.

Ефекти... къде сте? Е, разбира се, за един филм не е задължително да е наблъскан с ефекти, експлозии и летящи чинии, но ефект е и ефектна светлина, обстановка, която създава напрежение.

Звук. Слаба работа.

Монтажистът е можел да спаси ситуацията или поне да замаже тук-таме, но и там филмът се е олял!

Има един много як коментар от imdb на юзера cdc0402, който смята, че е по-интересно човек да отиде да си боядиса банята и да гледа, как боята съхне и че "The characters are idiots!"

Мисля, че самия ужас на тоя филм на ужасите бе, да гледаш филма и да го изтърпиш докрай!


Лека нощ. Хихи.


Тагове:   ужас,   филм,


Гласувай:
0



1. celebrities - Хехе :)
13.05.2007 11:17
И друг път трябва да ни разказваш като гледаш тъпи филми :)
цитирай
2. sparhawk - Гледай
13.05.2007 12:00
Първични Видове, за да видиш що е то тъп филм. Пренасят динозаври в ТИР-ове (!), като въпросните подушват две молекули кръв в една (!!!).
Иначе всички тия филми с убийци са копие на оригиналния "Хелоуин" (1978), който си беше много хубав и ефектен филм.
Копията обаче са под всякаква критика :(
цитирай
3. moriseiki - мерси
13.05.2007 13:46
за препоръката, sparhawk. Ще се опитам да го гледам. А иначе "Хелоуийн" си е класика. :-) Наскоро също ми хареса и "When a Stranger Calls" - напрежение и екшън както си принадлежи за хорор-филм.

@ celebrities: С удоволствие. Стига да попадна пак на някоя простащина, ще пиша.
цитирай
4. sparhawk - още една класика
13.05.2007 16:29
на тъпните е иволвър - филм за детски робот, програмиран от военни, който убива тийнове с... метални топчета. :(
цитирай
5. moriseiki - yeah!
13.05.2007 16:40
сюжетът е вундербааар! Сетих се за още една тъпотия: "Mortuary" освен тъпите диалози, зомбитата, които щъкат насам-натам също са доста заблудени и умират на точно маркирани места.

А иначе като гледах "The Retreat", все се молех мацката с пистолета поне веднъж по погрешка да стреля в посока камерата...
цитирай
6. breathe - Имам изключително добрата прак...
13.05.2007 21:30
Имам изключително добрата практика преди да си хабя лазерите на хард-диска за глупости, да прегледам тук-таме разни отзиви за дадено заглавие. В тоя ред на мисли, в IMDB ( http://imdb.com/title/tt0481610/ ) твоят филм е оценен с 2.8 от 10! :-))) Със сигурност няма да го гледам! ;)
цитирай
7. moriseiki - :-)
13.05.2007 21:38
breathe, аз чета рецензии много рядко (всъщност почти никога), поради простата причина, че са страшно субективни. Sin City например за мен е изключително тъп филм, наблъскан с известни актьори. Но тогава, като излезе, него го обявиха за култов филм. А и решението да гледам тоя псевдо-хорор дойде във видеотеката, спонтанно, няма как да гледаш оценки ;-) Е, няма значение, прежалих двучасовото жарене на бедното ми рубинче в DVD плеъра...
цитирай
8. breathe - Хехех, мани ги рецензиите, остави ...
14.05.2007 01:35
Хехех, мани ги рецензиите, остави ги на страна. :) Гледай рейтинга на филмите. Сега, ако за едно заглавие са гласували 50000 човека и осреднената оценка от тяхните гласове е напр. 8.5 (от възможни 10), няма как да не ме заинтригува заглавието. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: moriseiki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 113317
Постинги: 35
Коментари: 64
Гласове: 336
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031