Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2007 00:35 - Умирай трудно 4.0 - умрях от кеф!
Автор: moriseiki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1069 Коментари: 0 Гласове:
0



Току що се връщам от кино. И го гледах! Оня готиния култов филм, продължението, с Брус Уилис: (Живей Свободно или) Умирай Трудно 4.0. И изживях един душевен оргазъм! Няколко пъти при това! Без симулиране! А и при това съм мъж!

В Германия вторниците са кинодни, така, че повечето кина пускат на половин цена. Ето защо с няколко колеги се фейнахме до близкото кино и само за 3,99 евро (цена като в някой хипермаркет!) успяхме да си вземем билети за OV-то на Умирай Трудно фор дот зироу. Което ще рече Original Version, т. е. филмът е без дублаж на немски и без субтитри. Още по-добре, тъкмо ще разберем тънкио намек на саркастичните майтапи на Джон Маклейн, които по принцип се изгубват в превода...

Единствено бях гледал рекламата на филма. Нищо друго. Не знаех точно за какво става дума. Е, освен че нашия човек пак ще спаси Америка, света и светлата част на Луната. Самото 4.0 ме подвеждаше, че тука нещо като че ли хакери са в играта. Дори пусках майтапи на работа да изчакаме поне 4.1 да излезе, може да е по-интересна и не толкоз бъгава...

Но останах прав. Целият сюжет е с тематика "Лоши момчета искат да завладеят света чрез кибератаки на сървъри и т.н., а нашия Маклейн (който горкия е много скаран с кюмпютрити) заедно с един млад хакер се опитват да им попречат: Хакерчето чрез кодиране и бързо писане по клавиатури, а Джон по "по-просташкия" метод: Със стреляне и биенье! Но функционира, мамка му! Филмът е препълнен с фантастично-абсурдни ситуации. Като почнеш от висящи джипове в тесни асансьорни шахти и стигнеш до преследване между изстребител и тежкотоварен камион под мост (!).

Ако сте уморени след тежък работен петък и искате да отморите с някакъв филм, който не ви занимава с псевдо-философски глупотевини и семейни драми, тогава ви препоръчвам да се качите в колата с Джон Маклейн, да затегнете колани (Вие, не Джон, той може да кара и без колан, както и без детско столче!) и да разкаже игрите на всички лоши момчета!



Тагове:   умирай,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: moriseiki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 113438
Постинги: 35
Коментари: 64
Гласове: 336
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930