Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2007 03:02 - Море v. 0.5 - първи проблеми
Автор: moriseiki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1510 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Потривам ръце и се радвам, че след няколко седмици ще се понеса към южното Черноморие. Баща ми вече е там от доста време (работи човекът там, не си мислете, че си кара густото ;-) ) и леко ме "наплаши" с разни концесионерски истории: Цени на чадъри, разпределение, екстри... По-миналата година платих веднъж 6 лева за един чадър в Несебър, от тогава имам една такава умбрелофобия концесионерика (Umbrellophobia concessionerica bulgaris vulgaris, предава се по портфейлно-джобен път, заразна е, ако сте с човек, който ви "мънкя" и иска НЕПРЕМЕННО да е на сянка ;-) ). Баща ми предложи някакви сложни конструкции с пластмасови тръби и чаршафи, което доста ме паникьоса, тъй като аз съм доста неработоспособен когато пече слънце. А и бреветът ми за механик-инженер мисля, че ми изтече преди 3 дни, заедно с тапията за командир на 747. Их, значииии, баш сега! Май ще се налага да купувам от някъде преносим чадър. При всяка вероятност няма да е от морето (а познайте защо). Та ще си го влача над 300 км и обратно...
Поне ме успокоява фактът, че хотелът е резервиран вече. Но пак някак си съм се наплашил, да не би нещо да стане в последния момент. Тръпки ме побиват, като се сетя за една случка на една моя позната. Резервирали си хотел, платили капарото и отиват сигурни и спокойни. Обаче от хотела им връщат парите (капарото) с думите, че дошли някакви други туристи, платили повече за стаята и така си осигурили нощувките. Тряс! Тогава нямало (или поне не е била известна) Агенция за защита на потребителя и госпожиците си останали на улицата. Е, намерили там някаква квартира като извънредно решение...
Транспорт: Е, там не ми се мисли! В държава, където фактът, че няма жертви за деня по пътищата е новина, говори, че да пътуваш по земя до морето, е като да караш колело по активна писта за драгстери. Ихааа! Автобусите са удобни, но не знаеш дали ако ни спре полиция с дрегер-контрола и накара шофьора да духа, той дали няма да отговори провлачено "Е, гус"ин полицай, нема ли първо да се целунем?!"... Другият вариант е с кола без климатик... веднъж съм го правил, не ми се повтаря. Проверих и ситуацията със самолет. Хемус Еър/Бългерия Еър/Виаджо предлагат полети до Бургас ежедневно, само има проблем, т.е. два: а) кацат в морския град към 23 часа (и после на тъгъдък то Лозенец по нощите), б) цената на билета е над 100 Евро! Други директни алтернативи / конкуренции няма. Е, резервационната система ми предлага опция с австрийските авиолинии през Виена, с Луфтханза и LTU през Дюселдорф (!) и с унгарците през Будапеща, доста по-скъпа от 100 Евро, но в интерес на истината, по-бърза от автобуса! Представям си разговора между приятелите ми: "Къде си? Ние минаваме Сливен. - "Ами аз съм във Виена. Нали ще ме вземете след два часа от летището?". За съжаление доброто старо време мина, където човек можеше за няколко лева да лети на Антонов до морето. Стюардесите бяха симпатични и даваха сини бонбони с емблемата на БГА Балкан. Като малък още не знаех трика с baggage handling-а, и все си мислех, че всички чанти и куфари ги карат с електрокара на аерогарата (!!!) от Враждебна до морето и там, директно на Сарафово ни ги раздаваха. Горкия човечец, трябвало е да кара като бесен с 20 км/ч по магистрала Тракия!

Хоп, отплеснах се. Нищо. Малко авиационни трепети са позволени.

Но да си дойдем на темата: като че ли с автобус е най-разумната алтернатива. MP3 плеърът се зарежда до 95% с хубава музика (все пак за да има място и за shuffle алгоритъма ;-) ), взимам си удобна надуваема възглавничка тип подкова и се кротвам в някой ъгъл на рейса. И така, докато стигнем тъй очакваното море! ... или поне полицай с дрегер и морен поглед. ;-)


Тагове:   море,


Гласувай:
0



1. estrella - А
18.07.2007 11:40
защо не нощния влак? Няма как да ти е горещо, няма как да не се разходиш и няма как да не се върнеш с някоя потресаваща история. Увери се, че автобусът ти има климатик. Прекрасно море и ползвай слънцезащитни мазила;)
цитирай
2. moriseiki - :-)
18.07.2007 12:47
Виж, това също е идея: с влак. Въпреки, че последното ми нощно пътуване до морето беше някъде преди 10 години и тогава имаше доста потресаващи истории. От шафнери в нетрезво състояние (грозна гледка!) до нежелани обитатели на купето... А иначе съм пътувал по линията и автобусната фирма, която съм си заплюл, е с климатик. Плажните масла са май отделна блог-тема за мене ;-) Избор голям, но качество - нула :-( Мерси за препоръките и пожеланията.
цитирай
3. magic007 - :))
18.07.2007 14:34
това с климатика ти е най-важното- каквото и да избираш докато не стигнеш няма да си спокоен- последните дни преживях всякакви неща- от тотална липса на разхлаждане до климатик на режим ту има ту няма- пожелавам ти студена бира в лозенец, но да знаеш че цените са горещи
цитирай
4. moriseiki - мерси!
18.07.2007 14:49
Аз не съм много по бирите, но ще се насладя и на един леден чай. Цените трябва да ги преглътна, все пак на почивка съм ;-) Мерси!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: moriseiki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 113308
Постинги: 35
Коментари: 64
Гласове: 336
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031